MA Research Architecture – Forensic Architecture Studio

Goldsmiths, University of London

05-10-2020 – 24-05-2022

Buitenlandse Universitaire Ervaring

Tijdens mijn studie aan Goldsmiths, University of Londen ontdekte ik een nieuwe wereld van mensen, cultuur en deed ik nieuwe kennis op in verschillende vakgebieden en met nieuwe technieken en nieuwe theorieën.

Ik deed in principe mee in drie grote projecten, ik heb twee essays en een proefschrift geschreven. Het eerste essay was een niet-bindend essay over architectuur, die ik met verdienste behaalde. Het eerste project was een analyse van een van de ministeriele gebouwen in Londen die een rol speelde in het strenge migratiebeleid dat gevoerd werd door de regering. Hierbij documenteerde wij de rol van het gebouw en het migratiebeleid en gaven we een presentatie aan docenten en medewerkers binnen en buiten Goldsmiths van onze bevindingen. Het tweede project was een groepsproject waarbij een analyse en boek/planner werd gemaakt over Holloway Prison in Londen. Hierbij deden wij als lichting onderzoek naar de oude vrouwengevangenis in Londen waar de suffragettes werden opgesloten, die vrij recent was gesloten. Mijn eigen individuele project was een analyse van het bombardement van een brug in Jemen en de rol die het speelde in de hongersnood die er af speelde tijdens de nog gaande bloederige burgeroorlog in Jemen. Voor dit project, in conjunctie met het tweede project schreef ik een essay over het conflict in Jemen en werkte ik samen met mijn klasgenoten aan een tentoonstelling van ons werk en onderzoek. Ik schreef daarna een proefschrift over het waargenomen fenomeen van het uithongeren van mensen door middel van luchtbombardementen in Jemen. Hiervoor werkte ik ook samen met de bibliotheken van Oxford en Cambridge universiteiten om historische en theoretische onderzoek te verrichten naar dit fenomeen.

Hoe beviel de Studie?

De studie is in mijn ervaring, gegeven de situatie omtrent COVID-19, me goed bevallen. Het was lastig om de lessen fysiek te volgen, dus werden ze online gehouden en het opgesloten gevoel dankzij de harde lockdowns werd tegemoetgekomen met de wijze waarop de docenten flexibel en creatief met de harde lockdown omgingen. Zij deden hun best om ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk de studietijd beperkte of moeilijk maakte. De docenten (Tutors) Ik heb zeker genoten van mijn studie ervaring in Londen, en ik zou het aanraden voor de mensen die dit onderwerp spannend of interessant vinden. Wel kan ik studenten nu aanraden om goed na te denken over een studie in het Verenigd Koninkrijk in verband met de stijgende kosten ervan. Hoewel ik de ervaring ook oogopenend en heel fijn vond, is het nu wel nodig om langer na te denken over deze studie, voordat men eraan begint.

Wat heeft de Studie gebracht?

De studie heeft veel theoretische kennis opgebaard en ik heb ook veel baat gehad aan de lessen en informatie die beschikbaar werd gesteld aan mij als student. Ik heb veel geleerd over de rol die architectuur speelt in de maatschappij wereldwijd als ook in Londen. Ik heb ook veel geleerd om samen te werken in een internationale groep studenten aan verschillende soorten onderwerpen. Hierbij deed ik veel kennis op over de rol die architectuur kan spelen in verschillende contexten en in verschillende tijdsperiodes.

Toekomstplannen

Op de lange termijn is het mijn plan om in Nederland de PhDArts programma aan de KABK en Universiteit Leiden te volgen en de opgedane kennis en ervaring daar te benutten om bij te dragen aan “The Body of Knowledge” van de kunsten in Nederland. Op de lange termijn wil ik ook bijdragen aan de kunstsector en ik zou ook op een later moment in het kunstonderwijs bij willen dragen aan de ontwikkeling van studenten door les te geven in het kunstonderwijs.