MSc. Globalisation & Development
School of Oriental and African Studies (SOAS)
London
23-09-2019 – 16-09-2020

In dit verslag deel ik graag mijn ervaringen met betrekking tot het studeren aan de School of Oriental and African Studies, University of London (SOAS). Dit verslag bespreekt mijn positieve ervaringen op de universiteit en in de stad Londen. Daarnaast bespreek ik wat de studie en het studeren in het algemeen mij heeft gebracht.

Meer dan een jaar geleden besloot ik dat ik mijn koffers wilde pakken en de lage landen wilde verruilen voor één van de grootste metropolen van Europa: Londen! Na een lange zoektocht naar de perfecte studie en universiteit kon ik er niet omheen dat ik in London moest zijn en dan specifiek bij de School of Oriental and African Studies, University of London. De aantrekkingskracht van SOAS vloeit voort uit deels het specifieke en unieke academisch profiel en haar politieke karakter.

Echter, alvorens de koffers dan eindelijk werden gepakt is een lang proces doorlopen. Het proces van het uitzoeken van een universiteit tot uiteindelijk de eerste keer in de collegebanken heeft maanden geduurd. Denk aan, bijvoorbeeld, de motivatiebrieven die geschreven moesten worden en het aanvragen van studiebeurzen. De aanvragen voor studiebeurzen hebben een goed kader gegeven om actief na te denken over de verschillende dimensies van het studeren in het buitenland. Dus, ik heb een duidelijk beeld gekregen van het kostenplaatje, potentiele woonruimte, beschikbare activiteiten, de dichtbij zijnde sportschool en nog veel meer. Een groot voordeel is dat de meeste universiteiten in Londen, dus ook SOAS, eigen huisvesting hebben voor studenten.

Na de eerste weken werd het nogmaals bevestig: SOAS is echt uniek in zijn campuscultuur en academisch profiel. Het onderwijs staat in het teken van het bediscussiëren van de stof. De interactie en kleinschaligheid zijn de grootste verschillen met de Nederlandse universiteit waar ik studeerde. Waar deze Nederlandse universiteit vooral grote groepen bediend is het onderwijs bij SOAS ingericht op kleine groepen. Dit geeft bijzonder veel diepte aan het onderwijs. Je kan daarnaast vaak met professoren en academici spreken over je vragen, onduidelijkheden, of andere zaken. Daarnaast, de universiteit is bijzonder internationaal, met studenten afkomstig uit alle windhoeken. Daardoor is het makkelijk om aan te passen. Dit geldt natuurlijk ook voor Londen in het algemeen. Dit is natuurlijk een voordeel, maar soms ook jammer. Als student leef je heel erg in een bubbel in de binnenstad met voornamelijk andere studenten en expats. Het ‘echte’ Londen kom je dus vaak niet tegen, tenzij je buiten de binnenstad gaat wonen. Maar doordat de binnenstad bijna alleen bewoond wordt door studenten en expats is alles gericht op deze groepen. Dit betekent dat er elke dag wel iets de doen is.

Afgezonderd van de situatie als gevolg van de pandemie is het jaar in London ontzettend plezierig en gezellig geweest. Ik had het niet willen missen! Naast de leuke ervaringen is het ook heel erg nuttig en leerzaam geweest. SOAS opent zeker sommige deuren voor mijn volgende stappen in mijn professionele carrière. Denk bijvoorbeeld aan multilaterale organisaties, de overheid, verschillende denktanks en de academische wereld. Dit is ook waar ik tracht in de toekomst mijn kennis en kunde in te zetten. Het Vreedefonds en de financiële bijdrage zijn belangrijke fundamenten geweest voor deze stap. Zonder het Vreedefonds was het niet mogelijk geweest om het jaar volledig te gebruiken ten behoeve van mijn academische, sociale, en professionele ontwikkeling als persoon.Ervaringen

Slide

 
Ik heb als gevolg van deze studie, maar vooral door de omgeving en de menselijke interactie, ontzettend veel vaardigheden ontwikkeld in stress-management, organisatie, leiderschap, interculturele communicatie, openbaar spreken, ingewikkelde informatie selecteren, analiseren en presenteren, en hoe ik een professioneel netwerk opbouw.

Slide

Eénjarige voltijds dansopleiding, PERA School of Performing Arts Cyprus, Girne American University, Girne, Noord-Cyprus

 
De lessen waren van
zeer hoog niveau en het was goed voor mijn ontwikkeling om van elke docent zo intensief les te krijgen voor
een korte periode (4 tot 8 weken) en dan weer om te schakelen naar de nieuwe docenten.

Slide

LLM US law for foreign lawyers, University of Texas at Austin, Texas (VS)
 

 
Nu het mijn doel is om advocaat in de VS te worden en terdoodveroordeelden bij te staan is deze opleiding natuurlijk onmisbaar geweest.

Slide

MSc. Globalisation & Development, School of Oriental and African Studies (SOAS), London
 

 
Zonder het Vreedefonds was het niet mogelijk geweest om het jaar volledig te gebruiken ten behoeve van mijn academische, sociale, en professionele ontwikkeling als persoon

Slide

MA Visual Anthropology, University of Manchester, Manchester UK
 

Ondanks de onvoorspelbare wending die mijn opleiding kreeg door de komst van covid-19 ben ik
ontzettend blij dat ik deze ervaring heb gehad.

Slide

Master of Laws, Columbia University in the city of New York, United States of America

Op alle fronten heb ik volop gebruikt gemaakt van de LL.M. experience!

Slide

Master of Music,Schola Cantorum Basiliensis (Fachhochschule Nordwestschweiz), Basel, Zwitserland

We zijn het enige ensemble in onze generatie dat zich volledig op 16/17eeeuwse muziek gericht heeft, en we hebben daar straks echt iets te bieden.

Slide

Master of Neuroscience, University of Oxford, United Kingdom

We begonnen de Masters in Neurowetenschappen in Oxford met 14
studenten vanuit de hele wereld: Spanje, Italie, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland,
Pakistan, India, Slowakije, Afghanistan, Tunesie, Canada, China, Ierland,
England en ik als vertegenwoordiger van Nederland.

Slide

Goldsmiths, University of London, United Kingdom

De studie heeft veel theoretische kennis opgebaard en ik heb ook veel baat gehad aan de lessen en informatie die beschikbaar werd gesteld aan mij als student.

Slide

Research internship Bioengineering, Stanford University, US

Vanaf het moment dat ik het lab in liep waar ik vijf maanden onderzoek zou gaan doen voelde ik me thuis bij mijn labmates.

previous arrow
next arrow